Metallialan ammattilainen

Juurikastelijat

Juurikastelija on kastelulaite, jolla vesi johdetaan suoraan sinne missä kasvi sitä tarvitsee - juuristoalueelle. Juurikastelija sopii niin puille,pensaille kuin perennoillekin.

Pintakastelussa kastellaan maan pinta ja etenkin savipitoisena se tulee niin tiiviiksi, että edes sadevesi  ei pääse heti imeytymään vaan jää pintaan haihtumaan. Suuremmilla kastelumäärillä vesi pyrkii virtaamaan muualle. Pintakastelussa kastelusyvyys jää joka tapauksessa matalaksi ja kasvien juuret hakeutuvat pintaan. Tällöin kuivina kausina esim. perennat ovat poutaherkkiä kärsien veden puutteesta ja myös niiden talvehtiminen vaikeutuu.

Juurikastelijaa on kolmea eri mallia.

Art.9114
Soveltuu sekä pehmeään, että ”raskaaseen” maahan, koska jalalla ja käsin painamalla saadaan koko kehon paino mukaan maahan painamiseen. Ergonomisesti hyvä työskentelyasento. Pitkän ulottuvuuden
vuoksi erinomainen myös kukkapenkeissä.
Art.9126
Soveltuu parhaiten pehmeähköön maahan, koska lyhyen pituuden vuoksi vaikea painaa ergonomisesti hyvässä työasennossa kovahkoon maahan.
Art.9136
Soveltuu sekä pehmeään, että ”keskiraskaaseen” maahan, koska maahan painaminen voidaan suorittaa suorana seisten kehon painon avulla. Pitkän ulottuvuuden vuoksi myös kukkaistutusten kastelu helppoa.

Lataa juurikastelijan käyttöohje tästä.

ESVI KY | Patrakantie 13, 39500 Ikaalinen | Puhelin: (03) 458 6960 | Sähköposti: esvi(ät)esvi.fi